Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään marraskuun kolmantena sunnuntaina eli 18.11.2018. Aikaisemmin vaalit järjestettiin isänpäivänä, marraskuun toisena sunnuntaina. Vaalien ennakkoäänestys on 6.-10.11.2018 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tuolloin tiistaista lauantaihin. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirja liitteineen on toimitettava kirkkoherranvirastoon tai, jos sellaista ei ole, vaalilautakunnan määräämään muuhun paikkaan viimeistään 17.9. 2018 klo 16.

Lohjan demarit lähtevät seurakuntavaaleihin Työväen kirkkoväki -nimisen valitsijayhdistyksen alla. Ehdokkuudesta kiinnostuneet voivat täyttää tämän lomakkeen ja lähettää sen Kirsi Oksaselle, Uutelantie 30 08500 LOHJA. Lisätietoja saa Kirsiltä numerosta 050 577 2968.

Työväen kirkkoväelle on tärkeää, että kirkko on lähellä ihmistä ja se uudistuu.

Työväen kirkkoväen tavoitteena on yhtenäinen, eheä ja vahva seurakunta. Emme ole yhden asian liike, meille kirkko on armon ja sovituksen sekä keskinäisen solidaarisuuden, suvaitsevaisuuden ja kunnioituksen edistäjä. Olemme valmiita yhteistyöhön kaikkien ryhmien kanssa.

Toivomme seurakuntalaisten aktiivista mukaan tuloa kehittämään oman seurakuntansa toimintaa, tutustumalla ja osallistumalla seurakunnan tarjoamiin lukuisiin mahdollisuuksiin. Jokaisen on tunnettava olevansa tervetullut seurakunnan vapaaehtoistyöhön.

Yhteistyötä on kehitettävä kaupungin kanssa, ennakkoluulottomasti ja avoimesti.

Yhtenäisen seurakunnan kehittäminen; kokonaisuuksien hahmottaminen ei aina ole helppoa. Päätöksenteossa pelkästään tunteet eivät voi olla ohjaavina.

Talouden tasapainotus on jatkuvaa. Epävarma taloustilanne on koko maan laajuista. Kirkon keskeisille tehtäville on varmistettava riittävät resurssit.

Keinoina ovat mm. valtuutettujen perehdyttäminen tehtäväänsä, yhteiset seminaarit, vierailut seurakunnan eri osissa ja kirkoissa, vapaamuotoiset tilaisuudet. Työntekijöiden ja seurakuntalaisten kuuleminen asioiden valmisteluissa, jotta päätöksiin voidaan vaikuttaa. Hallinnon tulee olla avointa.